Pistácie pražené solené

 

Zrající trsy se postupně odřezávají, plody sušíme. Nejlépe se skladují i se skořápkou, která se při pražení sama otevře. Mohou se jíst i syrové, ale častěji se praží a solí. 

Významné jsou i množstvím obsažených sacharidů. Pistáciové ořechy obsahují 20% bílkovin, 40-60% tuků, 15% sacharidů. Jsou bohaté na omega-9 nenasycené mastné kyseliny, vitamin E, který přispívá k detoxikaci organismu, a vitaminu B1 a B3, nezbytné pro správnou činnost nervové soustavy a sliznic. Snižují riziko infarktu, žlučníkových kamenů i onemocnění cukrovkou. Ořechy snižují hladinu cholesterolu. Ořechy jsou také vhodný zdroj bílkovin. Ze všech ořechů, suchých plodů, dodávají organismu nejvíce železa, hojně draslíku, fosforu a vápníku.

Živiny: vitamín B1, vitamín B3, vitamín E, mangan, draslík, hořčík, vápník, bílkoviny, omega-9 mastné kyseliny,...

Dostupnost Zvolte variantu PŘIJÍMÁME OBJEDNÁVKY PŘIJÍMÁME OBJEDNÁVKY
Varianta
445 Kč 225 Kč od 225 Kč
387 Kč 196 Kč od 196 Kč bez DPH
   
Značka IBK trade
Kategorie OŘECHY, SEMÍNKA, SUŠENÉ OVOCE
 

Skladování: Pistáciové oříšky stejně jako ostatní ořechy jsou náchylné na žluknutí. Proto by se měly spotřebovat co nejdříve. Skladujte určitě při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti do 70% . Nevystavujte slunečním paprskům.

 

I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí. 
Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.