Akce Efekt lupa
 

Kešu jádra natural

4 hodnocení
 

Kešu oříšky mají hodně karotenů, a proto dobře působí na kůži, sliznice a oči. Dále působí preventivně proti rakovině a jsou vhodné při nemocech srdce a nervové soustavy. Mají vysoký obsah železa a vitamínu C, která je prospěšná při chudokrevnost a posilování imunity.

Běžná cena Více informací v tabulce variant
Ušetříte 36 Kč (–8 %)
od 209 Kč
od 181,74 Kč bez DPH
Výrobce Ing. Bohumil Kratochvíl - IBK Trade
Kategorie Ořechy
Zvolte variantu
Kód produktu 107/500 Hmotnost: 500g Skladem 225 Kč 209 Kč
   
Kód produktu 107/100 Hmotnost: 1000g Skladem 445 Kč 409 Kč
   
 

Kešu, neboli Ledvinovník západní (Anacardium occidentale) je rozšířen v suchých tropických oblastech. Pěstuje se na plantážích nebo v agrolesnických systémech.

Mezi největší pěstitele patří Brazílie, Indie, Indonésie, Mozambik, Nigérie a Tanzanie.

Jde o nižší, silně rozvětvený strom, dosahující výšky 12 m. Květy tvoří květenství lata a jsou žluto-růžové, samičí a oboupohlavné. Z botanického hlediska nejsou ořechy kešu ořechy peckovice, ale nažky.

Ledvinovníku vyhovuje tropické klima, nadmořská výška 1000 m nad mořem, průměrné teploty v rozmezí 21–28 °C. Není tolerantní k zasoleným půdám a snáší teploty jen mírně pod bodem mrazu, do –1 C. Klíčivost ledvinovníku je velmi malá. Pokud vzejde současně více rostlin, jsou následně roztříděny. Po 18–24 měsících se objevují první květy a následně i plody, které jsou ale nepoživatelné. První sklizeň se provádí až ve 4. roce a od 8. roku už plodí ledvinovník kvalitní „jablka“ s kešu ořechy. Sklízí se většinou ručně. Jeden strom může vyprodukovat až 50 kg „kešu oříšků“ za rok. 

Kešu oříšky mají hodně karotenů, a proto dobře působí na kůži, sliznice a oči. Dále působí preventivně proti rakovině a jsou vhodné při nemocech srdce a nervové soustavy. Mají vysoký obsah železa a vitamínu C, která je prospěšná při chudokrevnost a posilování imunity.

Kešu oříšky můžeme konzumovat bez jakékoliv úpravy, což je pro lidský organismus nejpřínosnější.

Jsou zdrojem omega-3 nebo omega-6 polynenasycených mastných kyselin, které příznivě ovlivňují hladinu cholesterolu. Mají blahodárný vliv na naši pokožku, vlasy a kvalitu nehtů. Pomáhají i našemu trávicímu systému, protože vláknina v nich obsažená působí proti zácpě a semínka, které při pravidelné konzumaci dokáží v tomto směru skutečně pomoci. Ořechy a semena vás také nadopují dobrou náladou a uvolní napjaté nervy. Díky obsahu různých minerálů a vitamínů, zejména vitamínů skupiny B, jsou přirozenými antidepresivy. Po mandlích je kešu druhým nejprodávanějším ořechem - neprodávají se ve skořápce. Mají v sobě mnoho oleje, který se musí tepelně odstranit, jak se oříšky vyloupnou.

Živiny: vitamín A, vitamín B1, vitamín B2, vitamín E, fosfor, draslík, železo, hořčík, kyselina pantoneová, nenasycené mastné kyseliny,...

Kalorická hodnota ve 100g: Energie 2403 kJ (574 kcal), Bílkoviny: 15,3 g, Sacharidy: 32,6 g (z toho cukry 5,2 g), Tuky: 46,9 g (z toho nasycené mastné kyseliny 9,1 g), Vláknina: 3,3 g, Sodík: 0,012 g.

kcal Cukry Tuky Nasycené MK Sodík
574 5g 47g 9,1g 0,016g
29% 6% 67% 46% 1%

Doporučeného denního množství pro dospělé


Složení: Kešu - produkt kontrolovaného zemědělství.

Země původu: Indie, Vietnam (dle kontraktu)

VEGAN

BEZ GMO, BEZ LEPKU, BEZ BARVIV, BEZ KONZERVAČNÍCH LÁTEK, BEZ OXIDU SIŘIČITÉHO A SIŘIČITANŮ, BEZ CUKRU, BEZ SOLI

PRODUKT NEBYL OŠETŘEN IONIZUJÍCÍM ZÁŘENÍM.

Produkt splňuje požadavky Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 396/2005 ze dne 23. února 2005.

Baleno vakuově. Případné porušení vakuového obalu nemá přímý vliv na kvalitu a není jako takové důvodem k reklamaci.

Skladování: Kešu stejně jako ostatní ořechy jsou náchylné na žluknutí. Proto by se měly spotřebovat co nejdříve. Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.