Akce Efekt lupa
 

Nesolené arašídy loupané pražené bez košilky

 

Pražené arašídy nesolené jsou sice tepelně zpracované, ale rozhodně Vám skvěle poslouží jako náhrada vysoce nezdravých chipsů či jiných "oblíbených" pochoutek, které řada lidí ráda přikusuje při sledování poutavého filmu. Zkuste začít pomalu a zdravěji měnit svůj životní styl, třeba zrovna výměnou chipsů za tuto rozhodně zdravější variantu.

Burské oříšky obsahují i vitaminy skupiny B (B1, B2 a B6) a malý podíl vitaminu A a C, ale také velké množství kalorií a tuků. Také největší množství niacinu, látky známé též jako vitamin B3. Nedostatek niacinu se projevuje suchou, popraskanou, zarudlou pokožkou, svalovou ochablostí a dyspepsií a v extrémních případech může dojít ke vzniku choroby známé jako pelagra, dermatitida a demence. Jsou velmi bohaté na draslík, ale chudé na sodík (nejsou-li solené). Obsahují velké množství fosforu, vápníku, hořčíku a železa. Jsou jedinečným zdrojem stopových prvků, například zinku, mědi a manganu, kterých mají dokonce více než ryby či maso. 

Běžná cena Více informací v tabulce variant
Ušetříte až do 6 Kč (–9 %)
od 59 Kč
od 51,30 Kč bez DPH
Výrobce Ing. Bohumil Kratochvíl - IBK Trade
Kategorie Ořechy
Zvolte variantu
Kód produktu 239/500 Hmotnost: 500g Skladem 65 Kč 59 Kč
   
Kód produktu 239/100 Hmotnost: 1000g Objednáno 129 Kč
 

Podzemnice olejná (Arachis apogea) je plodina z čeledi bobovitých z Jižní Ameriky, její plody jsou typické svou vrásčitou, měkkou skořápkou tvaru přesýpacích hodin.

Zavrtává se 3–6 cm hluboko do půdy kde se vyvine lusk, obsahující 1–7 semen, obalených červenofialovým osemením. Rostlina vyroste nad zem, po zvadnutí se stonek prodlouží, stočí k zemi a zaklíčí v půdě. Tato semínka se vyvíjí pod zemí. Když jsou zralá, změní se poldy uvnitř z bílých na světle hnědé. Od setí do sklizně uplyne čtyři až šest měsíců, to závisí na druhu. Dobře zavlažovaná písčitá půda s jílem a pH od 6 do 6,4 je pro podzemnici ideální. V některých zemích se sklízí dvakrát ročně, mimo jiné v Brazílii. Poprvé v prosinci až lednu, podruhé v červnu až červenci. Nejdůležitějšími vývozci jsou: Indie, Senegal, Malawei, JAR, Súdán, USA, Brazílie, Nigerie a Čína a nejdůležitějšími dovozci jsou Francie, Velká Británie, Německo a Nizozemí.

V Americe se šedesát procent podzemnice používá jako potravina. Zbytek se použije na setbu, krmení dobytka a olej. Podzemnice je bohatá na energii: jeden díl podzemnice má stejnou energetickou hodnotu jako dva díly hovězího, jeden a půl dílu sýru Cheddaar, 9 sklenic mléka, nebo 36 středně velkých vajec.

Své využití našla podzemnice i v kosmetice, kde se používá arašídový olej. Ten zásobuje pleť vitamíny a nenasycenými mastnými kyselinami. Také se přidává do léčivé měsíčkové masti.

Burské oříšky obsahují i vitaminy skupiny B (B1, B2 a B6) a malý podíl vitaminu A a C, ale také velké množství kalorií a tuků. Také největší množství niacinu, látky známé též jako vitamin B3. Nedostatek niacinu se projevuje suchou, popraskanou, zarudlou pokožkou, svalovou ochablostí a dyspepsií a v extrémních případech může dojít ke vzniku choroby známé jako pelagra, dermatitida a demence. Jsou velmi bohaté na draslík, ale chudé na sodík (nejsou-li solené). Obsahují velké množství fosforu, vápníku, hořčíku a železa. Jsou jedinečným zdrojem stopových prvků, například zinku, mědi a manganu, kterých mají dokonce více než ryby či maso. 

Blahodárné účinky: protirakovinné, protizánětlivé, antioxidační, detoxikační, prospívá srdci, pleti, mozkové činnosti a imunitě, udržuje hladinu cukru v krvi.

Složení: Arašídy

Minimální datum spotřeby 15.12.2017

VEGAN

BEZ GMO, BEZ LEPKU, BEZ BARVIV, BEZ KONZERVAČNÍCH LÁTEK, BEZ OXIDU SIŘIČITÉHO A SIŘIČITANŮ, BEZ CUKRU, BEZ SOLI

PRODUKT NEBYL OŠETŘEN IONIZUJÍCÍM ZÁŘENÍM.

Produkt splňuje požadavky Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 396/2005 ze dne 23. února 2005.

Baleno vakuově. Případné porušení vakuového obalu nemá přímý vliv na kvalitu a není jako takové důvodem k reklamaci.

Země původu: Argentina,Egypt, USA (dle kontraktu)

Skladování: Arašídy stejně jako ostatní ořechy jsou náchylné na žluknutí. Proto by se měly spotřebovat co nejdříve. Skladujte určitě při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.