• 1 z 2
 

Vlašská jádra

 

Vlašské oříšky obsahují: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, biotin, vápník, měď, jod, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, selen.

Blahodárné účinky: protirakovinné, antioxidační, protizánětlivé, prospívá srdci, mozkové činnosti, imunitě, udržuje hladinu cukru v krvi
Zmírňují záněty kůže a nehtů a pomáhat proti uhrům, hnisavým vyrážkám, pocení nohou a vypadávání vlasů.

od 145 Kč
od 126,09 Kč bez DPH
Výrobce Ing. Bohumil Kratochvíl - IBK Trade
Kategorie Ořechy
Zvolte variantu
Kód produktu 110/500 Hmotnost: 500g Skladem 145 Kč
   
Kód produktu 110/100 Hmotnost: 1000g Skladem 288 Kč
   
 

Ořešák královský (Juglans regia) neboli ořešák vlašský je mohutný listnatý strom. Může dorůstat do výšky až 45 metrů.

Divoké odrůdy inklinují zpravidla k vysoké štíhlé koruně a dlouhému kmenu, zdomácnělé kultivary ke koruně široké. Doba květu od dubna a doba sklizně září, říjen.

Ořešák královský se pěstuje se pro své plody vlašské ořechy i jako okrasný a stínící strom, medonosná rostlina nebo i pro své kvalitní a relativně rychle rostoucí dřevo.

Jeho přirozenou oblastí výskytu je zřejmě Balkán a Přední a Centrální Asie, kde roste až na úbočích Himaláje. Již ve starověku však začal být člověkem rozšiřován i do dalších částí světa. Mezi význačné producenty ořechů se počítají Francie, Řecko, Bulharsko a Rumunsko v Evropě, Kalifornie v Severní Americe a Chile v Jižní Americe.

Roste ve vlhké nížinné oblasti s vysokým obsahem humusu v půdě, jeho listy odpuzují hmyz. Plodit začíná zhruba v 15 letech.
Vlašské ořechy jsou velice výživné, neboť obsahují v průměru 70 % tuků, obsahujících zejména velice zdravé nenasycené mastné kyseliny, 18 % proteinů (bílkovin) a přibližně 3 % sacharidů (cukrů). Mají vysoký obsah antioxidantů hlavně vitamínu E, který zpomaluje stárnutí buněk .

Jsou také důležitou surovinou v potravinářství, zejména v cukrářství. Konzumují se i samotné, nebo z nich lze získávat vysoce kvalitní rostlinný olej. Z nezralých ořechů se vyrábí ořechová pálenka, která pročišťuje krev.

Živiny: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, biotin, vápník, měď, jod, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, selen.


Blahodárné účinky: protirakovinné, antioxidační, protizánětlivé, prospívá srdci, mozkové činnosti, imunitě, udržuje hladinu cukru v krvi
Zmírňují záněty kůže a nehtů a pomáhat proti uhrům, hnisavým vyrážkám, pocení nohou a vypadávání vlasů. Také má potlačovat vši.

Kalorická hodnota ve 100g: 2587 kJ (618kcal), Bílkoviny: 24 g. Sacharidy: 9,9 g (z toho cukry 1,1 g). Tuky: 59 g (z toho nasycené mastné kyseliny 3,36 g). Vláknina: 6,7 g.

kcal Cukry Tuky Nasycené MK Sodík
618 1,1g 59g 3,4g 0,002g
31% 2% 85% 17% 1%

 Doporučeného denního množství pro dospělé

Složení: Vlašské ořechy - produkt kontrolovaného zemědělství.

Země původu: SK

VEGAN

BEZ GMO, BEZ LEPKU, BEZ BARVIV, BEZ KONZERVAČNÍCH LÁTEK, BEZ OXIDU SIŘIČITÉHO A SIŘIČITANŮ, BEZ CUKRU, BEZ SOLI

PRODUKT NEBYL OŠETŘEN IONIZUJÍCÍM ZÁŘENÍM.

Produkt splňuje požadavky Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 396/2005 ze dne 23. února 2005.

Baleno vakuově. Případné porušení vakuového obalu nemá přímý vliv na kvalitu a není jako takové důvodem k reklamaci.

Skladování: Vlašské ořechy stejně jako ostatní ořechy jsou náchylné na žluknutí. Proto by se měly spotřebovat co nejdříve. Skladujte určitě při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.

 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.