Pikantní křenové placičky pro fajnšmekry_recept 001

Obrázek1

Rychlý a jednoduchý tip na předkrm třeba pro nadcházející silvestrovské veselí. Jsem si jistá, že vy i vaši hosté budou určitě nadšení, jelikož se tyto chutě náramně hodí k novoročním radovánkám.

1) Jako podklad použijte jakoukoli jemně nastrouhanou zeleninu.

2) 2 větší placky, ze kterých pak vykrojíte vykrajovátkem o průměru cca 80mm malá kolečka, vyrobíte z: 

1 šálek cizrnové mouky, 1 lžička kurkumy, 1 lžíce nastrouhaného křenu, 1 lžička himalájské soli, 1 vrchovatá lžíce kokosového oleje, 1 vrchovatá lžíce lahůdkového droždí, 1/2 z malé chilli papričky, cca 1/2 šálku vody. Vše rozmíchejte do tekutého těsta a smažte na kokosovém oleji. Můžete také péct v troubě na pečícím papíře bez oleje při cca 180°C zhruba 25-30min.

3) Místo bramborového salátu či podobné "pecky" si vyrobte speciální proteinový dip:

1 šálek uvařených mungo fazolek, 1 šálek uvařené cizrny, 2 velké mrkve, 2 červené dlouhé papriky kápie, 1 červená cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička himalájské soli, šťáva z 1/2 většího citrónu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce lahůdkového droždí. 

4) Toto všechno rozmixujte do hladké pasty. Na konec do ní přidejte zelený hrášek, na drobné kousky nakrájenou červenou cibulku, jarní cibulku a malý kořen petržele. A pokud budete moc šikovní, což vy jste, tak si navrch toho všeho upečte nějaký bezlepkový chléb, popřípadě žitný či špaldový, který má obsah lepku mnohem nižší, než klasický pšeničný chleba.

Přeji vám dobrou chuť, krásný Nový rok a ať se vám povede ohromit vašim nádherným kuchařským nadšením celou rodinu i vaše milé hosty.

PS: V případě potřeby mne kontaktujte na eva@vitarianstyle.com

 

Eva kul 2

Eva Benek 

The raw/vegan chef

Lektorka raw kurzů

Autorka knihy o základech RAW food se 100 receptů: Raw food jako zážitek

Autorka 8 e-booků: To nejlepší z raw food

Člen asociace kuchařů a cukrářů ČR

4x bez lepku mléka cukru vajec



 

Záznamy nebyly nalezeny...

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.