Pohanka kroupa 400g RAW

 

Pohanka kroupa zpracována za studena. Pohanka spolu s amarantem a quinoou je označována jako pseudoobilovina. Jejich konzumace je velmi vhodná pro celiaky a lidi alergické na lepek, neboť plody těchto plodit jsou přirozeně bezlepkové. Tato plodina je lehce stravitelná. 

Pohanka obsahuje 18 různých aminokyselin. Obsah lysinu - aminokyseliny je ve srovnání s ostatními obilninami 3-4 násobně vyšší. 

Pohanka může být cenným zdrojem dietních bílkovin pro osoby citlivé na lepek.  Má také vysoký obsah vícenenasycených mastných kyselin. Nejvíce však obsahuje esenciální kyselinu linolovou (37-48%), která společně s kyselinou linolenovou (1,9 - 2,8 %) snižuje hladinu krevního cholesterolu.

Pohanka a její produkty obsahují 3,4-5,2% celkové vlákniny, přičemž asi 20-30% je rozpustných. Pohanka je důležitým zdrojem zinku, mědi, selenu, manganu a jiných stopových prvků. Z vitaminů jsou v plodech pohanky zastoupeny především vitaminy B1 (thiamin), B2 (riboflavin), niacin, E a C. Velmi důležitým vitamínem v pohance v pohance je cholin, který regeneruje jaterní buňky. Pohanka je nejlepším přírodním zdrojem rutinu, který je důležitý pro cévní pružnost

Dostupnost Vyprodáno
29 Kč
26,36 Kč bez DPH
Kód produktu 263
Výrobce Pohankový mlýn Šmajstrla s.r.o.
Kategorie Pohanka bezlepková
Položka byla vyprodána...
 
Složení na 100g  pohanka
Alergeny žádné
Energetická hodnota 1490 kJ / 355 kcal
Sušina 87,4 g
Bílkoviny 16,5 g
Vláknina 4,7 g
Sacharidy 59,6 g
Tuk 4,3

Země původu: Česká republika

Vhodný pro přípravu jídel na bázi rostlinné stravy.

BEZ GMO, BEZ LEPKU, BEZ BARVIV, BEZ KONZERVAČNÍCH LÁTEK, BEZ OXIDU SIŘIČITÉHO A SIŘIČITANŮ, BEZ CUKRU, BEZ SOLI, BEZ VAJEC, BEZ MEDU, BEZ SÓJI, BEZ OŘECHŮ

PRODUKT NEBYL OŠETŘEN IONIZUJÍCÍM ZÁŘENÍM.

Skladování: V suchých a čistých prostorech, dobře větratelných, relativní vlhkost maximálně 75%.

Hmotnost 0.4 kg
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.