Tykev jádra loupaná

 

Dýňová semínka se dají konzumovat i samotná a určitě jsou syrová semena dýně nejvýživnější a nejvhodnější pro lidský organismus. Tak jako většinu semínek  a ořechů doporučujeme i tykev před jídlem na 6-10 hodin namočit do vody. Probudíte v nich tvorbu těch trávicích enzymů.

Živiny: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín K, vitamín E, betakaroten, vápník, měď, jod, železo, hořčík, mangan, fosfor, draslík, selen, zinek, vláknina, bílkoviny, omega-6, 3 nenasycené mastné kyseliny.

Blahodárné účinky: antioxidační, protizánětlivé, prospívá srdci, pleti, mozkové činnosti a imunitě, udržuje hladinu cukru v krvi.

od 80 Kč
od 69,57 Kč bez DPH
Výrobce Ing. Bohumil Kratochvíl - IBK Trade
Kategorie Semínka
Zvolte variantu
Kód produktu 140/500 Hmotnost: 500g Objednávky ke dni 13.10.2017 80 Kč
   
Kód produktu 140/100 Hmotnost: 1000g Objednávky ke dni 13.10.2017 159 Kč
   
 

Tykev obecná (cucrbita pepo) zahrnuje 27 druhů pocházejících z Ameriky.

Pěstování tykví sahá do doby 4500 let před Kristem. Již praobyvatelé Ameriky hledali plody divokých tykví. Právě tato semena byla nalezena v nejstarších vykopávkách. Divoká zvířata a ptáci se ovšem živí i dužinou tykví. Předpokládá se, že člověk se jimi inspiroval a časem vyselektoval rostliny s lahodnějšími plody.

Z hlediska použití se tykve dělí na letní a zimní. Mají rády bohatou půdu a hodně tepla a slunce. Větší mráz plody zcela zničí. Sklízet by se měli vždy se stopkou a neskladovat tam kde je vysoká vlhkost vzduchu.

Po objevení Nového světa se tykve rozšířily do Evropy a Asie. Dnes jsou hlavními oblastmi pro pěstování a šlechtění tykví Turecko, Čína a Japonsko.

Semena se používají na výrobu olejů. Jsou dobrým zdrojem bílkovin, minerálních látek a kvalitních tuků. Používají se do salátů, polévek, cukroví, pečiva, obilných kaší a dalších pokrmů. Nejvýživnější jsou semínka bez tepelné úpravy.

Obsahují bílkoviny, vitamín E, zinek a jsou bohatým zdrojem základních omega-3 a 6 nenasycených mastných kyselin. Dýňová semena přispívají k zdravému vzhledu pleti.  Semena dýně jsou také bohaté na vitaminy skupiny B, působící proti stresu a jeho negativnímu vlivu na imunitu. Dýňová semena jsou také účinná pro odčervení a používala se při napadení hlísty, tasemnicí a jinými vnitřními parazity.

Dýňová semínka se dají konzumovat i samotná a určitě jsou syrová semena dýně nejvýživnější a nejvhodnější pro lidský organismus. Doporučujeme semínka před jídlem na 6-10 hodin namočit do vody. Probudíte v nich tvorbu těch správných enzymů a dají i lehce opražit. Opražením ještě více vynikne jejich chuť a aroma, avšak jejich výživová složka se tím rapidně sníží. 

Živiny: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín K, vitamín E, betakaroten, vápník, měď, jod, železo, hořčík, mangan, fosfor, draslík, selen, zinek, vláknina, bílkoviny, omega-6, 3 nenasycené mastné kyseliny.

Blahodárné účinky: protirakovinné, antioxidační, protizánětlivé, prospívá srdci, pleti, mozkové činnosti a imunitě, udržuje hladinu cukru v krvi.

Kalorická hodnota ve 100g: Energie: 2340 kJ (559 kcal), Bílkoviny: 30,5 g. Sacharidy: 10,8 g (z toho cukry 1,4 g). Tuky: 49 g (z toho nasycené mastné kyseliny 8,7 g, Vláknina: 6 g.

Kcal Cukry Tuky Nasycené MK Sodík
559 1,4g 50g 8,7g 0,007g
28% 2% 71% 44% 1%

Doporučeného denního množství pro dospělé

Složení:  Tykev obecná - produkt kontrolovaného zemědělství.

Země původu: Čína (současně na skladu), poptáváme zdroje z ČR

Minimální datum spotřeby: 30.12.2017

VEGAN

BEZ GMO, BEZ LEPKU, BEZ BARVIV, BEZ KONZERVAČNÍCH LÁTEK, BEZ OXIDU SIŘIČITÉHO A SIŘIČITANŮ, BEZ CUKRU, BEZ SOLI

PRODUKT NEBYL OŠETŘEN IONIZUJÍCÍM ZÁŘENÍM.

Produkt splňuje požadavky Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 396/2005 ze dne 23. února 2005.

Baleno vakuově. Případné porušení vakuového obalu nemá přímý vliv na kvalitu a není jako takové důvodem k reklamaci.

Skladování: Semena tykve stejně jako ostatní ořechy jsou náchylné na žluknutí. Proto by se měly spotřebovat co nejdříve. Skladujte určitě při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.

 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.