Pistácie pražené solené

Neohodnoceno
 

Zrající trsy se postupně odřezávají, plody sušíme. Nejlépe se skladují i se skořápkou, která se při pražení sama otevře. Mohou se jíst i syrové, ale častěji se praží a solí. 

Významné jsou i množstvím obsažených sacharidů. Pistáciové ořechy obsahují 20% bílkovin, 40-60% tuků, 15% sacharidů. Jsou bohaté na omega-9 nenasycené mastné kyseliny, vitamin E, který přispívá k detoxikaci organismu, a vitaminu B1 a B3, nezbytné pro správnou činnost nervové soustavy a sliznic. Snižují riziko infarktu, žlučníkových kamenů i onemocnění cukrovkou. Ořechy snižují hladinu cholesterolu. Ořechy jsou také vhodný zdroj bílkovin. Ze všech ořechů, suchých plodů, dodávají organismu nejvíce železa, hojně draslíku, fosforu a vápníku.

Živiny: vitamín B1, vitamín B3, vitamín E, mangan, draslík, hořčík, vápník, bílkoviny, omega-9 mastné kyseliny,...

Dostupnost Zvolte variantu Vyprodáno Vyprodáno
Varianta
395 Kč 198 Kč od 198 Kč
343 Kč 172 Kč od 172 Kč bez DPH
   
Značka IBK trade
Kategorie SUCHÉ PLODY
 

Skladování: Pistáciové oříšky stejně jako ostatní ořechy jsou náchylné na žluknutí. Proto by se měly spotřebovat co nejdříve. Skladujte určitě při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti do 70% . Nevystavujte slunečním paprskům.

 

I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí. 
Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.