Vlašská jádra

Neohodnoceno
 

Vlašské ořechy jsou velice výživné, neboť obsahují v průměru 70 % tuků, obsahujících zejména velice zdravé nenasycené mastné kyseliny, 18 % proteinů (bílkovin) a přibližně 3 % sacharidů (cukrů). Mají vysoký obsah antioxidantů hlavně vitamínu E, který zpomaluje stárnutí buněk .

Jsou také důležitou surovinou v potravinářství, zejména v cukrářství. Konzumují se i samotné, nebo z nich lze získávat vysoce kvalitní rostlinný olej. Z nezralých ořechů se vyrábí ořechová pálenka, která pročišťuje krev.

Živiny: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, biotin, vápník, měď, jod, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, selen.

Dostupnost Zvolte variantu Vyprodáno Skladem
Varianta
294 Kč 149 Kč od 149 Kč
256 Kč 130 Kč od 130 Kč bez DPH
   
Značka IBK trade
Kategorie SUCHÉ PLODY
 

Kalorická hodnota ve 100g: 2587 kJ (618kcal), Bílkoviny: 24 g. Sacharidy: 9,9 g (z toho cukry 1,1 g). Tuky: 59 g (z toho nasycené mastné kyseliny 3,36 g). Vláknina: 6,7 g.

kcal Cukry Tuky Nasycené MK Sodík
618 1,1g 59g 3,4g 0,002g
31% 2% 85% 17% 1%

 Doporučeného denního množství pro dospělé

 

Složení: Vlašské ořechy - produkt kontrolovaného zemědělství.

Skladování: Vlašské ořechy stejně jako ostatní ořechy jsou náchylné na žluknutí. Proto by se měly spotřebovat co nejdříve. Skladujte určitě při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.

 

I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí. 
Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.