Vlašská jádra

 

Vlašské ořechy jsou velice výživné, neboť obsahují v průměru 70 % tuků, obsahujících zejména velice zdravé nenasycené mastné kyseliny, 18 % proteinů (bílkovin) a přibližně 3 % sacharidů (cukrů). Mají vysoký obsah antioxidantů hlavně vitamínu E, který zpomaluje stárnutí buněk .

Jsou také důležitou surovinou v potravinářství, zejména v cukrářství. Konzumují se i samotné, nebo z nich lze získávat vysoce kvalitní rostlinný olej. Z nezralých ořechů se vyrábí ořechová pálenka, která pročišťuje krev.

Živiny: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, biotin, vápník, měď, jod, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, selen.

Dostupnost Zvolte variantu Vyprodáno Vyprodáno
Varianta
254 Kč 128 Kč od 128 Kč
221 Kč 111 Kč od 111 Kč bez DPH
   
Značka IBK trade
Kategorie SUCHÉ PLODY
 

Kalorická hodnota ve 100g: 2587 kJ (618kcal), Bílkoviny: 24 g. Sacharidy: 9,9 g (z toho cukry 1,1 g). Tuky: 59 g (z toho nasycené mastné kyseliny 3,36 g). Vláknina: 6,7 g.

kcal Cukry Tuky Nasycené MK Sodík
618 1,1g 59g 3,4g 0,002g
31% 2% 85% 17% 1%

 Doporučeného denního množství pro dospělé

 

Složení: Vlašské ořechy - produkt kontrolovaného zemědělství.

Skladování: Vlašské ořechy stejně jako ostatní ořechy jsou náchylné na žluknutí. Proto by se měly spotřebovat co nejdříve. Skladujte určitě při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.

 

I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí. 
Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.